Geschiedenis

Driven by our legacy

Geschiedenis

BAS verrast en verovert de transportwereld
met Global Truck Concept

Met het Global Truck Concept zet BAS een cruciale stap in haar bedrijfsgeschiedenis. De onderneming bestaat dan al ruim dertig jaar. Het Global Truck Concept is het geesteskind van Martin van Heertum (1946-2000) die BAS in 1986 overnam en ongelooflijk veel betekende voor onze onderneming. Martin van Heertum maakte van BAS de wereldspeler die we nu zijn.

1962-1975

Hoe BAS begon…

Son, Brabant. De overname van een aantal chemische bedrijven resulteert in de oprichting van de Brabantse Automobiel Service, nu wereldwijd bekend als BAS. Met zes man personeel geeft BAS invulling aan een gecombineerd dealerschap van Volvo en Hanomag-Henschel vrachtwagens en later de lichte series van Mercedes. De onderneming groeit snel en opent in 1975 een vestiging in Heesch.

son1962

De internationale transportondernemer moet bij BAS alles vinden wat hij voor zijn trucks nodig heeft.

Vanaf 1986

Hoe BAS verder ging…

In 1986 verschijnt ondernemer en visionair Martin van Heertum ten tonele. BAS is dan eigendom van Volvo Truck Corporation. Van Heertum neemt de onderneming over en loodst BAS naar een nieuwe toekomst. Zijn sleutelwoord is partnership.

De internationale transportondernemer moet bij BAS alles vinden wat hij voor zijn trucks nodig heeft, vindt Martin van Heertum. Dat is het principe achter het BAS Global Truck Concept, waarmee BAS evolueert tot het bedrijf dat we nu zijn. De onderneming groeit en weet talentvolle, ondernemende mensen aan zich te binden. Vanaf 2000 zet Caspar van Heertum het werk van de grondlegger van het Global Truck Concept als oudste zoon van Martin voort. En het familiebedrijf groeit nog steeds.

heertum

1962-2018

bas door de jaren heen

Start typing and press Enter to search