Van stagiair naar MT-lid

Van stagiair naar MT-lid

‘Wie (her)kent het niet: je volgt een interessante Bachelor of Master opleiding en dan komt het moment dat je zoek gaat naar die ene perfecte stage- of afstudeeropdracht. Waar begin je? Waar let je op? Hoe selecteer je? Twaalf jaar geleden stond ik voor dezelfde keuzes. Ik volgde de Bachelor opleiding Autotechniek aan de HAN en was op zoek naar een tweedejaarsstage. Na bij twee andere bedrijven op gesprek te zijn geweest zonder het juiste gevoel te hebben gekregen, kwam ik via een tip op gesprek bij BAS. Al na vijf minuten wist ik het: hier wil ik stage lopen! 

Het lijkt als de dag van gister maar het is toch echt twaalf jaar geleden toen ik op zoek was naar een uitdagende tweedejaarsstage! Na mijn eerste fijne stage bij VDL in Eindhoven wist ik ook beter wat ik wel en vooral wat ik niet wilde. Na het voor de hand liggende lijstje in de automotive de revue te hebben laten passeren: een grote autodealer, een importeur en een leasefirma, was mij vooral duidelijk dat ik niet als een “veredelde zaterdaghulp” aan de slag wilde gaan. Ik wilde iets bij kunnen dragen en mijzelf verder ontwikkelen. Na een tip en het eerste contact liep ik in 2008 voor het eerst naar binnen bij BAS. Na een leuk, informeel en open gesprek had ik direct het juiste gevoel. Mij werd gevraagd wat ik zelf graag wilde bereiken en in welke richting ik een opdracht wilde uitvoeren. Na te brainstormen over de mogelijkheden kwamen we samen tot een mooie opdracht: het invoeren van een nieuw plansysteem in de dealervestigingen. Wist ik op dat moment iets van vrachtwagens of de transportsector? Nee. Was dat belangrijk? Nee. Wat voor mij wel belangrijk was, was de uitstraling van de medewerkers en de energie en het enthousiasme waarmee over BAS verteld werd. Ook de verantwoordelijkheid die ik kreeg met de opdracht vond ik erg belangrijk. Ik kon echt iets veranderen en bijdragen!

Zelf dacht ik “Laat ik hier eens een aantal jaren aan de gang gaan, veel leren en ervaring op doen en dan zien we wel weer verder”.

De dagen, weken en maanden vlogen voorbij en al snel concludeerde we dat we de samenwerking voort wilden zetten. Het vervolg was een afstudeeropdracht en uiteindelijk zelfs een dienstverband als consultant. Zelf dacht ik “Laat ik hier eens een aantal jaren aan de gang gaan, veel leren en ervaring op doen en dan zien we wel weer verder”. Al snel kwam ik erachter dat je binnen BAS vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt om vervolgens aan te tonen dat je deze verdiend. Dit is echt uniek en normaliter zie je dit vaak omgekeerd waarbij je eerst moet aantonen dat je iets kan en de verantwoordelijkheid kan dragen alvorens je deze krijgt. Door de jaren heen groeide mijn ervaring en mijn capaciteiten. Dit bleef niet onopgemerkt binnen de organisatie en voor ik het wist had ik de verantwoording over een aantal consultants. Vanzelfsprekend kreeg ik de nodige begeleiding en opleidingen om me hierin nog beter te laten slagen. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid om in 2017 (negen jaar na mijn start als stagiair) de verantwoordelijkheid te dragen voor ongeveer twintig medewerkers en als lid van het Management Team van BAS Truck Center dagelijks bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van BAS.

“Work hard, play hard” is het credo.

Het werken bij BAS bevalt me nu nog steeds even goed als twaalf jaar geleden. Dit komt ook zeker door de fijne de sfeer en de bedrijfscultuur! “Work hard, play hard” is het credo. Zelden heb ik een organisatie gezien die samen zo hard aan de kar trekt en zo vooruitstrevend is zonder de familiaire cultuur te verliezen. Zo zet iedereen zich dagelijks 110% in voor de klanten maar ook zeker voor de collega’s, geen vraag is teveel en iedereen is bereid elkaar altijd te helpen. Is het werk klaar dan ontspannen we namelijk ook graag samen als één grote familie. Van stapavonden in de omliggende steden, de spontane BBQ avonden die gepland worden, de vrijdagmiddag borrel en de afdelingsuitjes tot het legendarische BAS Jaarfeest in De Efteling! Binnen BAS begeleiden wij nu jaarlijks nieuwe stagiaires en collega’s om vergelijkbare ervaringen op te doen en ontwikkelingen mee te maken. Wil jij daarom net als mij ook echt iets bijdragen en jezelf ontwikkelen binnen een niet vooraf gedefinieerd pad? Kijk dan snel bij onze vacatures op werkenbijbas.com!

Van stagiair (rechtsonder)……….naar leidinggevende van twintig collega’s (derde van rechts)

Start typing and press Enter to search