Trucktechnicus van de toekomst; Finale verslag

Trucktechnicus van de toekomst

BAS Truck Center collega Job van Aaken heeft onlangs deelgenomen aan de verkiezing ‘Trucktechnicus van de toekomst’ en ging met de zilveren beker naar huis! Een topprestatie, waar we als bedrijf en collega’s hartstikke trots op zijn. Jop is werkzaam bij BAS Veldhoven en is momenteel bezig met zijn opleiding tot technisch specialist. In Veldhoven heeft een divers pakket aan taken en door zijn interesse in hydrauliek en kraakpersinstallaties is hij regelmatig actief in het team van BAS Milieu Techniek. In dit verslag deelt hij zijn ervaringen op weg naar de finale!

Voorrondes

Alweer een tijdje terug heb ik deelgenomen aan de trucktechnicus van de toekomst verkiezing. De voorrondes bestonden uit een serie vragen. In totaal deden 1.200 studenten mee aan deze uitdaging. Het doel van de voorrondes was om zo snel mogelijk zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Dit ging me goed af waardoor ik als tweede door de voorrondes ben gekomen. Toen werd het spannend. De halve finale vond plaats in het trainingscentrum van Innovam IBKI in Nieuwegein. “Daar ga ik echt niet naartoe,” was mijn eerste gevoel en reactie. Vestigingsmanager Paul heeft me uiteindelijk weten te overtuigen om deel te nemen aan deze dag. De olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ heeft me over de streep getrokken.

Spanning

Toch enigszins gespannen ging ik op weg naar Nieuwegein om daar deel te nemen aan de halve finale. De halve finale bestond uit vier ronden van ieder een uur. Daarin moesten allerlei praktische opdrachten binnen de gestelde tijd uitgevoerd worden. Volvo en Renault waren goed vertegenwoordigd met 2 demo’s: Een nieuwe Renault T High en een Volvo Edition 2. Ik moest starten met de MAN. Het was even zoeken, maar uiteindelijk heb ik de opdracht goed uitgevoerd. Ook de Volvo en Renault opdrachten gingen me goed af. Nu was het even spannend of ik bij de beste twee zou zitten om door te mogen naar de finale. Ja hoor, het was gelukt. Blij, maar ook weer gespannen omdat de finale wederom spannend zou worden.

Op naar de finale!

Twee weken later, op 11 februari, tijdens AMT live in de evenementenhal in Gorinchem, stond de finale gepland. De hele klas was uitgenodigd in een gevuld beursgebouw met exposanten en genodigden.  Ook de aanwezigheid van de nodige camera’s en microfoons maakte het geheel compleet maar wel nog spannender. Even door de interviews heen, laten we maar gewoon beginnen!

De opdracht bestond uit het aansluiten van een radio vanuit een zogenoemde ‘breakout box’. We moesten op de eerste plaats goed meten hoe deze aangesloten moest worden om vervolgens de aansluitingen zelf te maken. Hier zijn we in getraind, dus dat lukte wel. Als laatste moesten we de opdracht zo uitschrijven dat een leek de aansluiting zelf kon maken. En dit alles in 45 minuten tijd. Ik was blij dat we van start konden en kon me direct goed afsluiten van de omgeving. Na 45 minuten had ik de aansluiting juist en ook voor mijn gevoel goed uitgeschreven. Het eindresultaat was een mooie tweede plaats in deze ‘Trucktechnicus van de toekomst verkiezing’.

Bij terugkomst op de vestiging kreeg ik een applaus van het team en een heerlijke taart. Het was een mooie ervaring met een mooi eindresultaat.

Start typing and press Enter to search