Truck Academy covenant verlengd

BAS Truck Center verlengd succesvolle samenwerking

Knallende champagnekurken op de Automotive Campus in Helmond. Het Truck Academy convenant tussen Bovag, Summa Automotive, BAS Truck Center en 15 andere regionale dealerbedrijven, is eind juni verlengd en officieel ondertekend. De afgelopen vier jaar hebben alle partijen intensief met elkaar samengewerkt. Het doel van deze samenwerking? Meer instroom van leerlingen, ‘top of the bill’ opleiden en bedrijfswagentechneuten klaarstomen voor de toekomst.

De samenwerking die al vier jaar bestaat heeft al zijn vruchten afgeworpen: meer leerlingen in de klas en de opleiding sluit (steeds) beter aan op de praktijk. Logisch dat de partijen zich voor weer drie jaar aan elkaar verbinden.Een succesvolle samenwerking en toekomstplan waar wij zeer trots op zijn!

De jonge generatie

Alle dealerbedrijven (inclusief een merkeigen truck) zijn aanwezig op de campus om persoonlijk hun handtekening onder de samenwerking te zetten. Namens Bovag is ook Aad Verkade, Branchemanager Trucks van de partij.

“De jonge generatie kiest vaker voor de opleiding in plaats voor het vak”, zegt hij. “Dat is even wennen, maar moeten we op inspelen.” Truck Academy werkt samen met dealers en fabrikanten om onderwijs van kwalitatief hoog niveau te kunnen bieden. “Landelijk gezien zijn alle Truck Academy’s goed bezig. Summa Automotive moet ik een compliment geven, zij lopen het verst vooruit en zijn ook een voorbeeld voor andere locaties. Dat is mede te danken aan Rick van der Velden, Teamleider Automotive bij Summa en de betrokkenheid van de truckondernemers.

Vier keer per jaar komen alle partijen bij elkaar om het wel en wee van Truck Academy te bespreken. De ondernemers worden zo betrokken bij de lesstof, -methodes en ontwikkelingen en verzorgen zij specifieke gastlessen. Hun ervaringen  en aanbevelingen met de leerlingen op de werkvloer zijn ook van invloed op het onderwijs.

Startbekwaam en succesvol

Mooi voorbeeld is de vernieuwde start van de opleiding. De BBL-leerlingen gingen voorheen direct aan het werk bij ‘de baas’. Eén dag naar school, vier dagen werken. Uit de praktijk bleek dat de leerling vaak kennis en vaardigheden te kort kwam om zelf al onderhoud- en reparatieklussen op te pakken bij zijn werkbedrijf. “In overleg met de dealerbedrijven hebben we dat omgedraaid”,  legt Rick van der Velden uit. “De leerlingen starten de opleiding de eerste 20 weken hier op school. Vier dagen theorie- en praktijklessen en één dag in de week aan het werk. Als  zij na die periode vier dagen per week aan de slag gaan bij het leerbedrijf, zijn ze meer startbekwaam en dat is voordeel voor allebei.”

BAS Truck Center

Bas Jansen, After Sales Directeur bij BAS Truck Center in Veghel: “Goede leerling-bedrijfswagentechneuten zijn belangrijk voor ons. We hebben daar onderzoek naar gedaan. De medewerkers die bij ons als leerling zijn begonnen blijken de meest loyale medewerkers te zijn. Zij binden zich voor lange tijd aan ons of stromen binnen het bedrijf door naar andere (niet-sleutel) functies.”

Truck Academy verwelkomt aankomend schooljaar 31 nieuwe leerlingen, zij hebben allemaal al een mooi leerbedrijf gevonden. Een aantal van deze leerlingen gaat een mooi leer-en werkproces tegemoet bij BAS Truck Center. Wij kijken er naar uit om in de toekomst nog meer leerlingen te verwelkomen en te laten groeien binnen onze mooie firma!

Start typing and press Enter to search