Veilig op weg met BAS!

Ieder jaar krijgen we vanuit diverse scholen in de omgeving aanvragen om mee te werken aan het ‘Dode Hoek Project’. Afgelopen maanden hebben we een aantal basisscholen bezocht om in de praktijk aan de leerlingen de gevaren van de Dode Hoek uit te leggen.

ONGEVALLEN VOORKOMEN
Jaarlijks vallen er veel verkeersgewonden en doden in het verkeer door ongevallen met grote voertuigen. De Dode Hoek van deze voertuigen is in veel gevallen de oorzaak van deze ongelukken. Om schoolgaande kinderen in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs de gevaren van deze Dode Hoek onder de aandacht te brengen, organiseren scholen vaak een Dode Hoek project.

RAAKVLAKKEN MET DE BRANCHE
Wegens de grote raakvlakken met onze branche en gezien het feit dat we veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, werkt BAS reeds een aantal jaren bij een divers aantal basisscholen mee aan het programma ‘Veilig op Weg’.

PROGRAMMA
Het programma geeft leerlingen inzicht in hoe ze veilig kunnen fietsen en lopen bij vrachtwagens. Zowel de praktijk als theorie zijn in de voorlichting opgenomen. In de klas wordt met behulp van een dvd, een quiz en een bordspel uitleg gegeven over de vuistregels:

  1. Blijf er rechts en ruim achter
  2. Houd meer dan drie meter afstand

PRAKTIJK
Buiten staat een vrachtauto van BAS klaar en kunnen de leerlingen in de praktijk zien hoe ze met de vuistregels om moeten gaan en waarom dit belangrijk is. De kinderen nemen bijvoorbeeld zelf plaats op de stoel van een vrachtwagenchauffeur. Zo zien ze hoe hun medeleerlingen in de hoek verdwijnen en niet zichtbaar zijn op de buitenspiegel.

BAS
Afgelopen maand zijn een aantal collega’s van BAS naar een aantal basisscholen in Schijndel, Wijbosch en Veghel geweest. Ook de komende maanden zullen er nog een aantal basisscholen worden bezocht voor dit project.

Start typing and press Enter to search