Global Truck Center

Op het hoofdkantoor van BAS in Veghel is het afgelopen jaar hard gewerkt om de divisies van de BAS Holding, onderverdeeld in Retail, Trade en Services, op een efficiënte manier te integreren. Het resultaat is een complete campus waar alles is samengevoegd wat BAS te bieden heeft op het gebied van transportmaterieel. 

Het is nog niet helemaal klaar, maar als bezoeker kom je op het terrein van BAS in Veghel nu al ogen tekort. Op het uitgestrekte buitenterrein staan trucks, lichte bedrijfswagens en bouwmachines zover het oog reikt. Daarnaast is er onder meer een compleet vernieuwde werkplaats en een in- en uitcheckfaciliteit waar trucks worden geïnspecteerd en klaargemaakt voor verkoop. Te midden van alle bedrijvigheid ligt het nieuwe, imposante hoofdkantoor.

TACHTIG KLANTEN PER DAG
In de lichte ontvangsthal ontvangen verkoopadviseurs hun klanten. Gemiddeld zijn dat er tachtig per dag, afkomstig uit alle delen van de wereld. Als extra service biedt BAS een shuttledienst van en naar treinstation en vliegveld. Ook kan er overnacht worden in het BAS Hotel, 200 meter verderop. Het maakt allemaal deel uit van het Global Truck Concept: maximale efficiency voor de klant door een compleet aanbod in transportmaterieel en alle aanverwante diensten.

INDRUKWEKKENDE OPERATIE
In het nieuwe Global Truck Center komen alle bedrijfsactiviteiten van BAS samen. Een logische stap met het oog op de toekomst, aldus commercieel directeur Bas van Heertum: “Wij willen graag zorgen wegnemen bij onze klanten. Eén locatie en één aanspreekpunt waar de transportklant alles vindt wat hij nodig heeft. Nieuwe en gebruikte bedrijfswagens, trekkend en getrokken materieel, van compleet voertuig tot losse onderdelen, banden en van aanschaf tot after-sales services.” BAS Trucks verhandelt 7000 gebruikte voertuigen per jaar in 118 landen wereldwijd. Dealerorganisatie BAS Truck Center verkocht vorig jaar 500 nieuwe Volvo- en Renault-trucks. “Dat is een indrukwekkende operatie waar een goede organisatie aan ten grondslag ligt. Door al onze werkzaamheden samen te voegen, kunnen we optimaal gebruik maken van de expertise en faciliteiten die elke divisie in de loop der jaren heeft opgebouwd.”

ONDERLINGE SAMENWERKING
“Het oorspronkelijke hoofdkantoor stamt uit 2000, toen werkten hier 27 mensen”, vertelt algemeen directeur Caspar van Heertum. “In de loop der jaren hebben we op verschillende locaties hier in de buurt uitgebreid, waardoor de verschillende afdelingen enigszins versnipperd raakten. Drie jaar geleden zijn we gaan nadenken over hoe het beter kon. In de nieuwe situatie hebben we vooral de integratie van onze diensten en de routing voor de klant verbeterd.
Het kantoor is bijna volledig gestript en flink uitgebouwd rondom de centrale ontvangsthal. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 200 medewerkers. De ruime opzet met veel glas nodigt uit tot onderlinge samenwerking. Het is een prettige werkomgeving geworden. En dat zeg ik niet als directeur, maar als werknemer; Bas en ik zijn hier ook de hele dag aanwezig en werken volop mee in het dagelijks bedrijf.”

INTENSIEVE BEGELEIDING
De inspirerende werkomgeving en goede faciliteiten zijn tevens een investering in de medewerkers, aldus Bas van Heertum: “De groei van ons bedrijf is alleen bij te benen met voldoende aanwas in personeel. Ik ben ervan overtuigd dat BAS een aantrekkelijke werkgever is. We hebben een platte organisatie waar ieders talenten worden gezien en gewaardeerd. En we zorgen goed voor onze mensen, veertien nationaliteiten in totaal. Medewerkers worden intensief begeleid. Ik ben er trots op dat al meerdere buitenlandse monteurs hier hun 12,5-jarig jubileum hebben gevierd en met hun gezinnen volledig zijn ingeburgerd. Daarnaast investeren we continu in Nederlands technisch personeel. Onder meer door nauwe banden te onderhouden met de regionale opleidingscentra en bepaalde opleidingen te sponsoren. Feit is dat we creatief moeten zijn om alle werkplekken ingevuld te krijgen.”

Naar verwachting is het Global Truck Center in het eerste kwartaal van 2019 volledig operationeel. In de loop van dit jaar zullen de meeste medewerkers hun intrek nemen in de nieuwe kantoorvleugels en werkplaatsen. “Het beste van BAS: verkoop en service, efficiënt gecombineerd”, besluit Caspar van Heertum.

BEZOEK HET BAS GLOBAL TRUCK CENTER
Wilt u het BAS Global Truck Center bezoeken? U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Typ uw zoekwoord en druk op Enter om te zoeken