BAS Machinery

BAS heeft er sinds een aantal maanden een nieuw bedrijfsonderdeel bij: BAS Machinery. Een logische uitbreiding van het Global Truck Concept, ontstaan vanuit de wereldwijde, groeiende vraag naar nieuw én gebruikt construction & mining equipment.

Graafmachines, bulldozers, bouwkranen en walsen – BAS Machinery heeft er nauwelijks een half jaar na de start al meer dan 130 van verkocht, van groot tot klein. Dat heeft volgens manager Thijs Hezemans alles te maken met de marktvraag, de wereldwijde bekendheid van BAS én het geoliede verkoopapparaat erachter.

INVESTERINGEN IN INFRASTRUCTUUR
“Momenteel wordt er wereldwijd volop geïnvesteerd in infrastructuur, vliegvelden en mijnbouwoperaties met een groeiende vraag naar bouwmachines tot gevolg. BAS heeft een ongekend goede naam in de transportbranche. Er zitten hier zeer professionele, goed op elkaar ingespeelde afdelingen die er samen voor zorgen dat de klant op zijn wenken bediend wordt, wat zijn vraag ook is. Dat de wereld ons werkterrein is, biedt aan inkoopzijde het voordeel dat we kunnen
inspelen op de wisselkoersen van lokale valuta. Dat maakt het mogelijk om scherp in te kopen, iets wat onze klanten uiteraard terugzien in de verkoopprijs.”

NO CURE, NO PAY
Van de ruim tachtig bouwmachines die BAS Machinery op het moment van schrijven op voorraad heeft, is ongeveer een kwart in consignatie gegeven door derden. “Door BAS als verkoopkanaal in te schakelen, profiteren onze opdrachtgevers van een ver doorontwikkeld e-commerce platform en de wereldwijde klantenkring van BAS. We ontzorgen de opdrachtgever volledig: we taxeren het materieel, zetten het met een omschrijving, foto’s en video’s op de website,
onderhandelen met potentiële klanten en verzorgen al het papierwerk en het transport naar welke bestemming ook. En dat op basis van ‘no cure, no pay’. Dat is uniek in de markt!”

SPECIALE WERKSTRATEN
Op het terrein van BAS wordt momenteel een werkplaats in gereedheid gebracht voor het inchecken en verkoopklaar maken van nieuw binnengekomen bouwmachines. Twee speciale werkstraten worden toegankelijk gemaakt met ijzeren rijplaten, extra brede deuren en sterke hijskranen, berekend op de zware gewichten van de bouwmachines en onderdelen. “We kunnen machines verkopen zoals ze binnenkomen, maar desgewenst ook modificaties aanbrengen, zoals nieuw rijwerk of nieuwe banden. We hebben een monteur die gespecialiseerd is in construction & mining equipment en die, zodra de werkplaats klaar is,
een aantal collega’s gaat opleiden”, legt Thijs Hezemans uit. “Tevens hebben we de beschikking over een geavanceerde straal- en spuitcabine. Zo wordt BAS Machinery als ‘one-stop-shop’ een volwaardig onderdeel van het Global Truck Concept.”

Voor meer informatie of actuele voorraad: www.basmachinery.com

Start typing and press Enter to search