Het verhaal achter BAS Rent

Het verhaal achter BAS Rent

BAS is zo’n zeldzame werkgever die luistert naar ervaringen en ideeën van medewerkers. De lijntjes naar de directie zijn kort, als een idee goed valt ben je voor je het weet bezig met de uitvoering. Neem Jos Huuskes, manager van BAS Rent. Een kleine vijf jaar geleden opperde hij het idee om van bestaande truck-verhuuractiviteiten een breder verdienmodel te maken. Sindsdien blijft BAS Rent groeien. En dat levert weer mooie carrièrekansen op voor talentvolle mensen bij wie, zoals Jos het uitdrukt, ‘de diesel door de aderen stroomt’.

Wat er kan gebeuren als een werkgever écht naar mensen luistert… Het verhaal achter BAS Rent

“In korte tijd hebben we onze verhuurvloot verdubbeld”, vertelt Jos Huuskes enthousiast. Zowel bestaande als nieuwe klanten weten ons te vinden. Voor trekkers, voor complete combinaties. Daar kan ons team in de nabije toekomst nog wel een paar toppers bij gebruiken. Zo hebben we op dit moment een vacature uitstaan voor een enthousiaste Fleet Manager, iemand die goed plant, organiseert en schakelt met klanten. Dus zeg ik: pak je kans als je hart sneller gaat kloppen van trucktechniek en transport. Maak kennis met BAS Rent.”

Goed verhaal

BAS verhuurt al sinds 1995 trucks en trailers. Dat was een aanvullende dienst voor vaste klanten, als onderdeel van het allround serviceconcept. “Verhuur was een verlengstuk van BAS Truck Center,” vertelt Jos. “Bedoeld om klanten die tijdelijk behoefte hadden aan vervangende of aanvullende capaciteit op hun wenken te bedienen. Zo kregen nieuwe trucks een eerste leven in onze huurvloot, om ze vervolgens door te verkopen. Dat sloot allemaal prachtig op elkaar aan. Vijf jaar geleden dacht ik: daar zit meer in.”

Jos, sinds 2005 een solide factor bij BAS, was op dat moment verantwoordelijk voor de verkoop van nieuwe Volvo Trucks. Hij zag bij transporteurs een toenemende behoefte aan flexibele capaciteit. “Die trend bracht me op het idee om meer te doen met onze voorraad. Ik dacht aan flexibele huur- en leaseovereenkomsten met een compleet servicepakket en interessante overnameopties. Ik heb hier een balletje over opgegooid en kreeg dat direct teruggekaatst. Werk maar uit. Zet maar op. Dat maakt BAS zo buitengewoon. Goede ideeën kunnen altijd rekenen op support en budget.”

BAS Rent was zijn tijd vooruit door in te zien dat transporteurs meer waarde hechten aan zorgeloos gebruik en continuïteit dan aan eigendom. Wat begon als oplossing voor capaciteitsvraagstukken rond reparatie, onderhoud, schadeherstel en piekbehoeften, groeide uit tot een concept voor flexibel vlootmanagement. Of je nu een terminaltrekker of een koel-vriescombinatie wilt huren, een oplegger, containersysteem of compacte bedrijfswagen, voor één jaar of drie jaar, het kan. Snel, transparant en tegen scherpe tarieven.

De toegevoegde waarde van huren en leasen

Transporteurs kiezen vaker voor de toegevoegde waarde van huren en leasen in plaats van kopen, ontdekte Jos. “Zo kunnen ze op maat specialistisch materieel inzetten en veerkrachtig meebewegen met marktontwikkelingen. In 2018 hebben we het roer omgegooid en ons assortiment en serviceaanbod op de flextrend toegesneden. Denk aan specifieke trekkers en trailers, maar ook aan diensten als tolafhandeling, managementrapportages en chauffeurstrainingen. We halen alles uit de kast om de vraag naar flexibele voertuigcapaciteit op maat in te vullen.”

Verzin iets slims en voor je het weet zit je achter het stuur. Jos ruilde zijn positie als verkoopleider van Volvo Trucks in voor zijn huidige rol als manager van BAS Rent. En hij zit nog steeds bomvol ambities. “Binnen BAS heb je veel synergie. We schakelen snel met de collega’s van BAS Trade en BAS Truck Center en draaien mee in het landelijke onderhouds- en servicenetwerk van FleetCareXL. Daarmee garanderen we huurders snelle doorlooptijden en optimale kwaliteit bij 165 servicepunten! Dat doet geen enkele truckverhuurder ons na.”

Over trucks, trailers, IT, e-commerce, online marketing

De all in formule die Jos en zijn team sinds 2018 in de markt zetten, neemt een vlucht. De nieuwe BAS Rent-site (2020), opgezet volgens de beste e-commerce-principes, zorgt voor extra acceleratievermogen. Weer een voorbeeld van de som der delen, vindt Jos. “Er zitten bij BAS razend slimme IT-talenten en online marketeers. We trekken meer en meer nieuwe business aan met content en advertenties die aanhaken op het zoekgedrag van potentiële klanten.”

“We stippelen onze groeistrategie zorgvuldig uit. We zetten in op groei, maar doen nooit afbreuk aan de kwaliteit. Onze kracht is onze reputatie. We doen wat we beloven. Dat weten transporteurs. Onlangs hebben we eerste belangrijke stappen gezet op Duitse bodem. Ook daar slaat het concept aan. Het is een kwestie van snel handelen, klanten optimaal ontzorgen, en doorpakken. BAS Rent begon ooit als verlengstuk van BAS Truck Center, als aanvullende service. Op dit moment komt 80% van onze omzet van buiten ons retail-netwerk.”

Doen waar je goed in bent

The best is yet to come, wat Jos en zijn team betreft. Daarbij is uitbreiding in de personele sfeer cruciaal. Denk aan accountmanagers, voor Nederland en Duitsland, aan fleetmanagers, aan duizendpoten die affiniteit hebben met trucktechniek en vlootbeheer. “Oren, ogen, hersenen en handen om te doen waar je goed in bent en wat relevant is voor onze klanten,” zegt Jos. “Zonder vast te lopen in bergen administratie – ook dat is het voordeel van het grotere geheel waar we deel van uitmaken. Wat je ervaring en achtergrond is doet er nauwelijks toe. De factoren die bij BAS het verschil maken zijn de drive om voor jezelf en elkaar iets te bereiken en je energie en passie.”

“De lijnen zijn kort, de bedrijven van BAS acteren op Champions League-niveau. ‘Kan niet’ bestaat hier niet. Als je de interesse hebt om in de huid van de transportondernemer te kruipen en eigenaarschap toont, krijg je bij BAS alle ruimte om gas te geven in je carrière. Maar pas op met ideeën! Bij BAS wordt er namelijk serieus naar je geluisterd en voor je het weet heb je je handen vol aan het opzetten van je eigen afdeling of team.”

Start typing and press Enter to search