Digitale werkplaats

”De digitale werkplaats dient de monteur”

Bij BAS werken we sinds twee jaar met een volledig digitaal systeem in onze werkplaatsen. Dit is momenteel uniek en vooruitstrevend voor een service bedrijf, zeker voor een truckwerkplaats.
We willen snel en efficiƫnt gegevens op kunnen vragen, zien wat er met het voertuig moet gebeuren en een eenvoudig een proces op kunnen zetten. Monteurs krijgen daarom bij ons de beschikking over een smartphone met de juiste software en zijn daarmee onderdeel van onze digitale strategie.

Hoe het werkt?

Alle voertuiggegevens van klanten zijn bij ons bekend waardoor we pijlsnel een werkorder kunnen aanmaken. Daarnaast kunnen we een klant direct koppelen aan een monteur. Hierdoor kan hij of zij direct zien wat er moet gebeuren en wanneer het voertuig gereed moet zijn. Vanaf dat moment start een volledig geautomatiseerd proces van aanname, diagnose, onderdelen uitzoeken en akkoord vragen aan de klant. Alle benodigde onderdelen worden aangeleverd of bestelt door het magazijn. Zodra de reparatie is verricht wordt de order digitaal gereed gemeld, afgesloten en wordt er automatisch een factuur opgemaakt.

Deze innovatieve manier van werken heeft niet alleen voordelen voor de klant maar ook voor onze monteurs. Zo raken onze monteurs niet meer verzand in papieren werkorders met soms onleesbare handschriften en besparen ze tijd die ze kunnen besteden aan hun passie: sleutelen! Kortom, de digitale werkplaats dient de monteur! Bij BAS zijn we continu bezig met het verbeteren en optimaliseren van onze processen om het werk van onze monteurs nog beter, leuker en efficiƫnter in te richten. Samenwerken is hierbij erg belangrijk. Er wordt nog steeds intensief gecommuniceerd maar het systeem helpt ons enorm om snel service te kunnen verlenen.

Ben jij benieuwd naar onze digitale en moderne manier van werken? Kom dan langs in een van onze Service Vestigingen in Veghel, Tilburg, Veldhoven of Nijmegen of bekijk de vacature Technisch Specialist hier.

 

Start typing and press Enter to search