De nieuwe trucktransporters

Medio 2018 is de beslissing genomen om de eigen vloot te vernieuwen door de aanschaf van 2 nieuwe trucktransporters.  De huidige trucktransporters dateren uit 2007 en hebben beide inmiddels bijna 800.000 km voor de BAS gereden.

Elke dag rijden onze chauffeurs uitzonderlijk vervoer. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee met betrekking tot de hoogte en lengte van de te laden voertuigen. Er moest dus worden gekeken naar de ideale combinatie om deze overhoogte en lengte zo beperkt mogelijk te houden. Daarnaast is het werk diverser geworden met de opkomst van BAS Machinery en BAS Vans. Uiteindelijk is de keuze gemaakt om te gaan voor een Volvo FH 500 megachassis met een Rolfo opbouw.  De planning werd in samenwerking met BAS Truck Center in gang gezet. Na productie werden beide chassis geleverd bij Estepe. Hierbij is het chassis versneden om achter de cabine nog lager te kunnen laden. Daarnaast is er een extra as toegevoegd om zo het gewicht beter te verdelen.

In oktober afgelopen jaar kregen we groen licht om de auto’s op te halen bij de Rolfo fabriek in Italië. Dus zijn Jurgen en Bas, twee van onze trouwe chauffeurs, met een personenauto richting Italië gereden om de voertuigen zelf op te halen. Na een uitgebreide uitleg en een Italiaanse lunch reden Bas en Jurgen weer huiswaarts. Tijdens de terugweg is het voor beide heren voornamelijk wennen aan de rijhoogte en nieuwe veiligheidssystemen. Maar ze weten zich de nieuwe voertuigen snel eigen te maken.

Terug in Veghel wachtte nog veel opbouwwerk en aanpassingen om de nieuwe combi’s perfect te maken voor het werk. Zo zijn er o.a. aluminium kisten opgebouwd en heeft de Carrosserie het spuitwerk verzorgd. Vanwege het hoge gewicht (47 ton) moesten de voertuigen ook nog speciaal gekeurd worden door het RDW. Inmiddels zijn de voertuigen volop in gebruik en beschikken we weer over een prachtig visitekaartje voor onze klanten!

Start typing and press Enter to search