Dag van de Vrachtwagenchauffeur

”Dé dag om alle chauffeurs in het zonnetje te zetten”

12 december is uitgeroepen tot de de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Dé dag om alle chauffeurs in het zonnetje te zetten! Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan. Daarom hebben wij gisteren met een lekkere attentie nog een keer extra gezegd: Bedankt vrachtwagenchauffeurs!

Gisteren was het dan zover. Honderden lekkernijen werden verdeeld onder onze Service Vestigingen in Nijmegen, Veghel, Veldhoven en Tilburg. Voor iedere chauffeur stond er een BAS gebakje klaar om de Dag van de Vrachtwagenchauffeur te vieren. ”Op de vestigingen zetten we iedere dag ons beste beentje voor om goed te zorgen voor de chauffeurs. Denk hierbij aan vers fruit, koffie, thee, water en schone douches”. Aldus Paul Lunenburg (vestigingsmanager BAS Truck Center Veldhoven)

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en Truckstar en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB. Het wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen, op iedere tweede donderdag van december.

Het is mooi om te zien dat naast BAS nog 200 bedrijven en organisaties meer dit initiatief ook steunen en leuke acties voor de chauffeurs hebben opgezet. Wij kijken uit naar de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in 2020!

Start typing and press Enter to search