BAS Tilburg schakelt door naar hoogste serviceniveau

BAS Truck Center Tilburg schakelt door naar hoogste serviceniveau

Na een totale verbouwing gaf BAS Tilburg begin dit jaar het startschot voor het vernieuwende BAS Personal Service Concept. Daarin staan direct schakelen met de verantwoordelijke monteur, korte doorlooptijden, zien wat er gebeurt en weer snel op weg kunnen centraal. Volgens After Sales directeur Bas Jansen bepalen die factoren hoe chauffeurs en transporteurs de service van BAS Truck Center ervaren. BAS Tilburg geldt als proeftuin voor de ultieme klantreis die alle BAS After Sales-vestigingen gaan bieden. Bas neemt je graag mee op die reis. “Je kunt voor de deur parkeren!” zegt hij er meteen bij.

Klinkt logisch, maar dat is het niet. Klanten van BAS Tilburg zijn gewend  om aan de zijkant van het pand te neer te zetten, waar de ingang zat. Bas: “Je kunt je truck nu direct voor de nieuwe hoofdingang parkeren, pal voor de trappartij. Dat is voor sommige klanten nog even wennen, dus ik zeg het er voor de zekerheid bij.”

Warm welkom in de wereld van BAS

“Vanaf het parkeerterrein loop je de trap op en kom je meteen binnen in de wereld van BAS. Vanuit de receptie zie je overal bedrijvigheid. Je gegevens worden ingevoerd en het serviceproces gaat direct van start. Binnen tien minuten komt er een monteur naar je toe, wordt je voertuig opgehaald, en komt de werkplaats in actie. Via een raampartij kun je het dynamische schouwspel volgen. Met een verse kop koffie.”

Gemak, transparantie, persoonlijk contact en overleg. Sleutelwoorden in het BAS Personal Service Concept, waarin de moderne tijd van digitalisering en connectiviteit samensmelt met het tijdloze motto waar BAS groot mee werd: de klant is koning. “We keren terug van indirecte contacten met de service coördinator naar directe interactie met onze monteurs, terwijl we de ondersteunende technologie naar het hoogste niveau tillen,” legt Bas uit. “Als klant kijk je mee in onze wereld en werkprocessen die erop gericht zijn dat je weer snel en met een goed gevoel de weg op kan.”

 

BAS Tilburg als proeftuin voor opbloeiend serviceconcept

BAS Tilburg heeft de primeur van het vernieuwende klantconcept. De locatie maakt sinds 2002 deel uit van het BAS-servicenetwerk en was uit het oogpunt van meer efficiency voor zowel de klant als de medewerkers toe aan een opknapbeurt. “We besloten om het grondig aan te pakken en de locatie in één keer toekomstbestendig te maken,” vertelt Bas. “Daarmee is Tilburg meteen een geweldige proeftuin voor ons nieuwe serviceconcept. Alles wat we van onze klanten en monteurs leren, nemen we mee in de plannen voor de herinrichting van onze andere After Sales-vestigingen.”

De verbouwing van BAS Tilburg begon in de zomer van 2020 en werd in december afgerond. Klanten zijn enthousiast. ‘De sfeer is open en licht, je ziet wat er gebeurt en speelt.’ Er ging bij de herinrichting veel aandacht uit naar de routing. Monteurs zijn snel bij de klant, maar bijvoorbeeld ook bij het magazijn. Deuren, toegangspoorten en looppaden zijn ruimer van opzet, werkplekken zijn beter met elkaar verbonden. Bas: “Dat komt de doorloop, interactie en samenwerking ten goede, niet alleen voor de klant, ook voor de collega’s onder elkaar. Onze medewerkers hebben nu een unieke, toekomstbestendige werkomgeving, een technische entourage om trots op te zijn.”

‘Als monteur zet je snel een stap extra in een omgeving waarin je thuis bent’

“Ook dat draagt bij aan de persoonlijke, efficiënte service waarmee we klanten zo snel mogelijk verder helpen. Als monteur zet je al snel een stap extra in een omgeving waarin je thuis bent. Als klant merk je dat, in het directe contact met de monteur en aan de sfeer in de werkplaats waar je het ziet gebeuren. Maar ook aan de snelheid waarmee je bij dezelfde receptie waar de klantreis begon van je eigen monteur je sleutel weer terugkrijgt om je weg te vervolgen nadat de noodzakelijke werkzaamheden perfect zijn uitgevoerd.”

De klant staat op een voetstuk in het BAS Personal Service Concept waarmee BAS Truck Center de toon van de toekomst aangeeft. Maar zoals de slimme lay-out en moderne outfit van BAS Tilburg laten zien, spaarde BAS ook voor de dertig mensen op de werkvloer, waaronder twintig monteurs, kosten noch moeite. Bas Jansen, die de geslaagde transformatie ziet als mijlpaal in de vijf jaar dat hij als directeur After Sales bij BAS Truck Center actief is, zegt: “Een goede klantervaring is een optelsom van de prestaties van onze planners, technisch ondersteuners en monteurs. Hoe beter de werkomgeving op hun wensen en routines aansluit, hoe groter het werkplezier en de betrokkenheid. Bovendien kunnen we nog steeds talentvolle monteurs gebruiken en de geweldige plek die we na de verbouwing bieden is een extra argument om te kiezen voor BAS.”

Meer weten? Bekijk alle vacatures voor onze vestiging in Tilburg: Vacatures | Werken bij BAS

Start typing and press Enter to search