BAS gaat vol gas vooruit!

BAS gaat vol gas vooruit

De komende drie tot vijf jaar wil BAS met 60% tot 70% groeien. Daarin speelt de lancering van BAS World, de amazon.com van de automotive-industrie, barstensvol gebruikte trucks, trailers, machines en nog veel meer, een cruciale rol. Maar de beslissende rol is weggelegd voor talentvolle medewerkers met het BAS-DNA. Dat zijn er nu dik achthonderd. De komende jaren schieten we door de grens van duizend heen. Wat onze Director of Operations Bart Kusters betreft, is de jacht op talent geopend. Vooral in Tech, Marketing en Inkoop is de komende jaren veel te beleven.

Bart Kusters: “Kansen zijn er genoeg en de cijfers van 2020 laten zien dat we er als automotive-organisatie uitspringen. Ondanks corona hebben we uitstekend gepresteerd. Met vernieuwing, transparante klantrelaties en synergie in alle onderdelen van onze organisatie als belangrijkste succesfactoren.”

In vier jaar bijna verdubbeld…

Ruim 13% meer klanten. Ruim 11% meer verkoop. Actief in meer dan 140 landen op zes continenten. Een omzetstijging van 11%. Kijk maar eens goed naar de infographic. Bart voegt daar nog een mooi cijfer aan toe: van 2016 tot 2020 vond bijna een verdubbeling plaats van het aantal voertuigen dat we wereldwijd wegzetten! Met 2020 sluiten we een eerder groeiplan met klinkende cijfers af. Een mooi moment om gas terug te nemen? Niet dus. Met het nieuwste groeiplan gaan we eerdere records verbreken. Op de vraag waarom we zo hoog inzetten, geeft Bart een nuchter antwoord: omdat we er in geloven.

‘We krijgen alles verkocht’

De groeikansen zitten vooral in de internationale handelstak. Bij nieuwe productgroepen denkt Bart bijvoorbeeld aan heftrucks, elektrische voertuigen en generatoren. Met overtuiging zegt hij: “We krijgen alles verkocht!” Daar voegt hij meteen een voorwaarde aan toe: “Het lukt alleen met talentvolle mensen, die de drive hebben om de wereld en hun carrière naar hun hand te zetten.”

Bart ziet het op de rails zetten van BAS World als grootste uitdaging. “Daar hebben we veel slimme mensen bij nodig, vernieuwers en volhouders. We zetten een unieke marketplace neer die het internationale speelveld in onze sector definitief verandert. Dat het gaat om gebruikte ‘high-value’-producten maakt het extra gecompliceerd. Dat vraagt om veel expertise, zowel online als offline, in alle processen. Hierin staat synergie tussen mensen en technologie én tussen afdelingen en elkaar aanvullende disciplines centraal.”

‘Meer klantvoordeel door service, vertrouwen en datagestuurd werken’

Bart: “We blijven extra stappen zetten om maximaal klantvoordeel te creëren. Met nog meer focus op ons one-stop-shop-model, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Ik zie nieuwe internationale partnerships met klanten, waarbij we de grootschaligheid van onze operatie koppelen aan kleinschalige, persoonlijke dienstverlening, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ook zullen we meer en meer datagestuurd gaan werken, over de grenzen van afdelingen heen. Daar zie ik nu al mooie voorbeelden van.”

“Neem de tool waarmee we direct prijzen voor het wereldwijde vervoer van machines kunnen calculeren, ontworpen door onze eigen data-analisten. Dat was tot nu toe een zwart gat. De vraag om hier iets voor te bedenken, kwam van ons logistieke team. Voor de bouw en finetuning is nauw samengewerkt. Resultaat: een unieke oplossing die geld en tijd bespaart en de service naar onze klanten vergroot. En zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken. Hoe lager de muren tussen de afdelingen zijn en hoe beter we elkaar vinden en aanvullen, hoe leuker het wordt.”

Focus op ontwikkel- en groeipotentie van individuele medewerkers

Bart zit intussen zes jaar bij BAS. Hij kwam binnen als New Business Developer met een heldere opdracht: kansen filteren en omzetten in groei. Dat lukte en daarmee groeide hij zelf naar een volgende rol: zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten en optimaal worden ondersteund door slimme en efficiënte processen. Zijn persoonlijke uitdaging als operationeel directeur ligt in het faciliteren van de cultuuromslag naar E-business en aanjagen van de nieuwe groeispurt.

Bart: “Zoals gezegd gaat het om een ambitieuze groeispurt, 60% tot 70% erbij, in drie tot vijf jaar. Daar hebben we nieuwe, gedreven professionals bij nodig, die gaan voor ondernemerschap en eigenaarschap. Ik schat dat we de komende drie jaar minstens 250 nieuwe medewerkers welkom gaan heten. Het zwaartepunt ligt op Tech. Maar ook marketing- en e-commercetalenten kunnen hier hun hart ophalen. En gedreven inkopers, niet te vergeten, internationaal denkende professionals bij wie de handel in de genen zit en die veel onderweg willen zijn.”

‘Bij BAS ken je elkaar en valt er met regelmaat een feestje te vieren’

Bart: “Onze propositie als werkgever mag er zijn: geen baan maar een carrière. Bij een familiebedrijf met een internationale sfeer, waar de lijnen kort zijn en ideeën snel worden opgepikt en uitgewerkt. Natuurlijk bieden we een mooie, dynamische werkplek en ruimte voor opleidingstrajecten bij onze eigen BAS Academy. Maar wat ons echt onweerstaanbaar maakt als werkgever is die typische BAS-sfeer van niet leuteren maar doen. Bij BAS ken je elkaar en er valt met regelmaat een feestje te vieren. En dan werken we ook nog eens samen aan een prachtig, tastbaar product. Hoe leuk wil je het hebben?”

Krijg je er al zin in? Pak je kans en groei mee met BAS.

Bekijk de vacatures

Start typing and press Enter to search