Ballen hoog houden in Coronatijd

Ballen hoog houden in Coronatijd

Door: Ben Klaassen (Algemeen Directeur After-Sales)

Transport staat niet stil en wij bij BAS ook niet. We hebben deze dagen misschien wel een nog belangrijkere rol dan anders om de transportsector draaiende te houden. De eerste focus -al sinds de uitbraak van Corona in Brabant- is natuurlijk de gezondheid van onze mensen, onze klanten en leveranciers. Buiten kijf.

Afgelopen weken hebben we samen alle mogelijk denkbare maatregelen uitgevoerd en verbeterd waar mogelijk. Daar zijn we met veel mensen erg druk mee; ideeën komen in deze dagen bij iedereen vandaan. Daar proberen we natuurlijk zo goed mogelijk naar te luisteren en deze te implementeren. Bij onze werkplaatsen hebben we bijvoorbeeld alle mogelijke (RIVM) maatregelen genomen. Voor klanten misschien niet altijd even aangenaam (afstand houden is key!), maar noodzakelijk. Gelukkig is er veel begrip. Daarnaast zien we ook een geweldige drive en inzet bij onze BAS collega’s om er iets van te maken en het transport in Nederland op gang te houden!

Als eindverantwoordelijke voor alle after-sales activiteiten worden mijn dagen nu heel anders gevuld dan een paar weken geleden gedacht en gepland. Naast het (laten) uitvoeren en toezicht houden op alle maatregelen, is het contact met elkaar heel anders geworden. Niet meer zoveel face-to-face, maar veel meer digitaal. Zowel met onze mensen als met onze klanten.
Zeker ook het meedenken met klanten is in deze moeilijke tijden belangrijk. Daar zijn we zowel beleidsmatig als operationeel druk mee. Dat proberen we zo goed mogelijk te doen. Klanttevredenheid blijft onverkort bovenaan staan voor ons.  Ook die bal moeten we hooghouden. Zelf werk ik deze weken in een soort van control room in bij BAS Truck Center Nijmegen, zo voelt het tenminste. Ik kijk uit op de ruimte waar onze klanten binnenkomen, zo houd ik toch ook contact met collega’s in de werkplaats en de receptie.

Nog meer dan anders is het dagelijks schakelen en veel contact houden met eenieder. Bijna in alle gevallen via Skype, telefoon (ja je kunt echt bellen met een mobiele telefoon, dat waren we al bijna vergeten) of via e-mail. Fijn dat dit bij BAS allemaal goed geregeld is. Elke dag drie tot vier geplande conference- of videocalls, om maar met elkaar superkort op de bal te blijven spelen. Ja de bal… -als voetballer in hart en nieren-die zien we helaas een poosje niet. Niet zelf, niet op tv, of niet langs het veld.

Gek genoeg, of juist niet, geeft deze crisistijd toch ergens een gevoel van saamhorigheid en teamspirit. Leuk om in dit mooie bedrijf, ook in deze mega uitzonderlijke dagen, te mogen werken. We houden samen alle ballen hoog.

Wil jij onderdeel worden van onze mooie BAS-organisatie? Neem dan eens een kijkje tussen alle openstaande vacatures.

 

Start typing and press Enter to search